Τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια και μάλιστα με εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2017, ανακοίνωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις από την συμφωνία με τους δανειστές.

Ως αγροτικά εφόδια θεωρούνται τα λιπάσματα, οι σπόροι, φυτά, πολλαπλασιαστικό υλικό κ.α που είναι και ένα σημαντικό του κόστους των αγροτικής παραγωγής και αποτελεί πάγιο αίτημα των αγροτών.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου του 2017.

«Η αλλαγή του ΦΠΑ στους αγρότες θα γίνει στο πλαίσιο της ψήφισης των μέτρων της συμφωνίας και αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην σημαντική βελτίωση των οικονομικών της χώρας που πέτυχε η κυβέρνησή μας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο βουλευτής Έβρου, Γεώργιος Καΐσας, του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου και εισάγεται με τη διαδικασία του επείγοντος στην Ολομέλεια την προσεχή Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Μαΐου.

Όσον αφορά τις φορολογικές ρυθμίσεις που προβλέπονται ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «με τη μείωση του φόρου από το 22 στο 20% στα φυσικά πρόσωπα, ουσιαστικά είναι σαν το  αφορολόγητο να πηγαίνει στα 6.250».