Αποτέλεσμα εικόνας για pick up mercedes benz

 

Οι κατά τόπους ΔΑΟΚ (διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) ενημερώνουν με ανακοινώσεις τους ότι δεν είναι πλέον αρμόδιες για έκδοση άδειας κυκλοφορίας φορτηγών ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) αγροτικών αυτοκινήτων (γεωργοκτηνοτροφικών, μελισσοκομικών, αλιευτικών, δασεργατικών, κλπ), με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο των 1.300 κιλών ή για έκδοση άδειας δεύτερου ή τρίτου αγροτικού στην ίδια εκμετάλλευση. Η συγκεκριμένη αρμοδιότητα μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στις διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας.

Η ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Σερρών αναφέρει συγκεκριμένα:

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ενημερώνει τους παραγωγούς της Π.Ε. Σερρών ότι, σύμφωνα με τον Νόμο 4441/16 (ΦΕΚ 227Α΄/6-12-2016) και την υπ’ αριθμ. Α1/οικ.18764/670 (ΦΕΚ 1065Β΄/28-3-2017) ΚΥΑ, επέρχονται αλλαγές στις διαδικασίες για έκδοση άδειας κυκλοφορίας φορτηγών ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) αγροτικών αυτοκινήτων (γεωργοκτηνοτροφικών, μελισσοκομικών, αλιευτικών, δασεργατικών, κλπ).

Μέχρι τώρα, για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας αγροτικών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο των 1.300 κιλών ή για έκδοση άδειας δεύτερου ή τρίτου αγροτικού στην ίδια εκμετάλλευση, οι παραγωγοί απευθύνονταν, για τις σχετικές διαδικασίες, και στη ΔΑΟΚ της Π.Ε. Σερρών.

Από τώρα και στο εξής, για όλες τις περιπτώσεις έκδοσης άδειας κυκλοφορίας φορτηγών ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) αγροτικών αυτοκινήτων, υπεύθυνη θα είναι η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Σερρών, στην οποία, μέχρι τώρα, απευθύνονταν εξ αρχής οι παραγωγοί για τις άδειες μόνο των μικρών αγροτικών αυτοκινήτων (με ωφέλιμο φορτίο μικρότερο των 1.300 κιλών).

Επομένως, για όλες τις περιπτώσεις έκδοσης άδειας κυκλοφορίας αγροτικών αυτοκινήτων, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα απευθύνονται, στο εξής, αποκλειστικά στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Σερρών (βρίσκεται δίπλα στο δημόσιο ΚΤΕΟ – τηλέφωνο 23213 – 55744).

Σημείωση: προηγουμένως πρέπει να έχουν λάβει βεβαίωση (πιστοποιητικό) εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ).”

 

 

ΠΗΓΗ:www.agro24.gr